Silver Building



The Silver Building is an imposing concrete structure between the Royal Docks and Silvertown that we helped transform into London’s latest meanwhile space for creative enterprises, start-ups and local businesses.

Originally built in 1965 for British Oil and Cake Mills, the site was left derelict for over 20 years and has now become a dramatic, short-term workspace for everyone from set and fashion designers to music producers. Our interventions include the creation of a new entrance with void to the reception and bar, a variety of studios suitable for one to 20 people and a large picture frame window inserted at mezzanine level with views into the maker-space below The branding for the Silver building echoes the exterior fascia, using the unique building line as an identifier. The block nature of the icon is balanced by a pure, sans-serif typeface, this also reinforces the buildings functional and utilitarian history. A rich Bauhaus colour palette was selected to compliment the mass of concrete and exposed building fabric. Additionally, a family of blockwork patterns were created, inspired by the original 1960’s architectural cross-section.