Kettner’s Townhouse



SODA studio and Soho House Design have expanded and remodelled the original Soho House on Greek Street, while simultaneously revitalising the iconic Kettner’s Restaurant with the addition of a new 33-bedroom boutique hotel above.

The multifaceted project is a mixture of refurbishment and new-build construction and began with renovating 15 existing Georgian townhouses (including no less than 11 listed buildings).

The central courtyard area was cleared and a new, two-storey basement was created with a three-storey, bronze-clad pavilion inserted above - creating both physical and visual links between the different spaces. The massing of the pavilion was formed to reveal a series of terraces and lightwells that each relate to their adjacent plots, and hand-crimped, bronze cladding contrasts with the adjacent materiality of traditional building methods of the old.