Canada Water


SODA was invited by British Land to submit design proposals for one of the central plots of their £4bn Canada Water regeneration project.

Our winning designs focussed on the people who will inhabit the place: spanning genders, ages and cultures, our people-centric proposal allows office and retail spaces to co-exist – sharing communal facilities and “twinning” service spaces throughout the site. This radical new framework addresses the gaps between typologies and nurtures enterprise and inclusivity.

Broken into smaller sub-plots, SODA’s designs give equal importance to the spaces created between the buildings as to the structures themselves. Public space provides opportunities for shared experiences and an open, legible façade system allows visitors and passers-by to navigate the different uses within the building at a glance.